In onze huisartsenpraktijk zijn naast de huisartsen en huisarts in opleiding ook andere functionarissen werkzaam die u als patiënt verder kan helpen.
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Zij stelt u vragen, (triage) en beoordeelt op basis van de kenmerken die u aangeeft of u op het spreekuur moet komen en zo ja op welk moment. Of zij kan een inschatting maken dat uw met wat advies de klachten thuis kunt afwachten. De assistente weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten, op de aangegeven tijden die hier staan vermeld. Zij overlegt altijd met de huisarts wat zij met u afspreekt.
De assistente voert ook zelfstandig verrichtingen uit tijdens haar eigen spreekuur kunt u bij haar terecht voor o.a. :Het meten van de bloeddruk
aanstippen van wratten
verbinden van wonden
oren uitspuiten
hechtingen verwijderen
zwangerschapstest
urine onderzoek
suiker- en Hb-controle
uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
zwachtelen en tapen
Binnen ons team is ook een praktijkverpleegkundige werkzaam, ook wel POH S/O (somatiek/Ouderen) genoemd. Zij buigt zich over chronisch zieken en ouderen. De POH heeft een zelfstandig spreekuur en legt ook visites af. Alles wordt besproken met de huisarts.
POH GGZ, zij voert zelfstandig spreekuur op verzoek / verwijzing van de huisarts.
U kunt met diverse klachten bij de POH–GGZ terecht, zoals somberheidsklachten of depressies, opvoedkundige problemen, angstklachten, sociale problemen, rouwverwerking, hulp bij of opsporing van beginnende dementie, overspannenheid of andere problemen waar je zelf niet uit kunt komen.